Piroger - testa
Ingredienser
125 g nötfärs
32 g keso
14 g rismjöl
36 g kungsörnen rågmjöl (spara lite till utbakningen)
87 g lök
63 g riven morot
1 tsk bakpulver
(20 g ägg till pensling)
4 g Vitlök
5 g Tomatpuré
Paprika
Chili
Peppar
How to
Hacka lök och vitlök, fräs mjuk i like kokosolja och tillsätt rivna morötter.
Bryn nötfärs, tillsätt sedan löken, vitlöken och morötterna och blanda ner tomatpurén och keson. Krydda efter egen smak. Ta av från plattan och låt svalna.
Blanda rågmjölet, rismjölet och bakpulver väl. Tillsätt vatten, men var försiktig, det får inte vara för torrt eller löst.
Kavla ut degen ganska tunt. Sprid ut färsen på ena sidan och vik över degen. Det kan hjälpa att ha lite vatten som "lim" mellan degen för att få det att fästa. Tryck sedan ihop med gaffel.
Vispa ett ägg och pensla på pirogerna. Och in i mitten av ugnen i 15 min på 225 grader.