Moussaka

Så god!
Ingredienser
125 g nötfärs
32 g keso
227 g potatis
19 g gul lök
56 g krossade tomater
75 g aubergine
5 g vitlöksklyfta
2 krm malen kanel
Peppar, rosépeppar oregano, timjan, chili mm (Mycket)

How to
Skiva potatisen i matberedare, välj tjockare skivor
Koka potatisen halvmjuk
Stek nötfärsen med kokosolja
Hacka lök och vitlök och bryn tillsammans med köttfärsen
Krydda färsen och ha i krossade tomater
Låt koka ca 5 min, kryddas efter smak
Skär aubergine i skivor och bryn dem mjuka
Välj en ugnsfast form i lämplig storlek
Lägg i hälften av färsen i botten av formen, lägg sedan på all potatis följt av aubergine
Avsluta med att lägga på resten av köttfärsen, toppa med keso
Grädda moussakan i ugnen på 225g, nedre delen av ugnen i ca 30 min
Serveringstips:
Ett lätt recept som ger många matlådor. Krydda efter smak och var inte rädda för att ta till många olika kryddor som ger mer smak