Stifado (grekisk nötköttsgryta) otestad

5 dl Vatten
1 tsk Saltfri buljong
1 tsk Kokosolja
148 g Nötgrytbitar
50 g Ris (torrvikt)
75 g Krossade tomater
19 g Gullök
56 g Valfri sallad
0.25 tsk Mald nejlika
Kanelstång
Salt
Peppar
Lagerblad
0.5 tsk Stevia
Vitlök
1 krm Oregano

How to
Skala, hacka lök. Stek i olja tillsammans med vitlöken. I med grytbitarna.
Bryn köttbitarna med löken och låt det vätska av sig
Tillsätt därefter buljong,oregano, lagerblad, kanelstång och mald nejlika.
Samtidigt häller du i krossade tomater. Låt grytan koka minst 2timmar. Tillsätt vatten under tiden.
Strax före servering; koka ris eller potatis.
Servera med grönsallad!
Serveringstips:
Koka helst 4-5timmar. Väldigt smakrik o h värt varenda extra koktid. Gott med ris eller kokt potatis och sallad