Souvlaki med klyftpotatis och tsatsiki

Ingredienser
109 g fläskfilé
54 g kvarg
227 g potatis
150 g riven gurka

Övriga ingredienser (kalorifria)
citronjuice
1 krm liquid smoke
1 tsk Rapsolja

Kryddor
Rosmarin
2.5 g vitlökskylfta
Salt
Peppar

How to
Putsa fläskfilén, skär antingen lite större bitar eller lite tunnare skivor (ca 1 cm) av fläskfilén. Blanda kryddor och citronjuice i en skål till en ”marinad”. Blanda i köttet och låt gärna stå ett tag för marinering
Skala potatis, klyfta och rosta i ugn tills potatisen är mjuk och fått färg/yta
Blanda naturell kvarg med riven gurka, salt, peppar och vitlök
Trä på köttbitarna på grillspett. Har du skurit köttet i tunnare skivor ”viker” du köttbitarna o trär på spettet. Stek alternativt grilla på kolgrill ca 4 min på varje sida.
Serveringstips:
Grekisk sallad på tomat, gurka, paprika och rödlök.