Kebab otestat
43 g Fläskfilé
65 g Kycklingfilé
55 g Larsa grekisk yoghurt
50 g Ris
75 g Krossade tomater
8 g Tomatpuré
38 g Champinjoner eller färsk paprika
30 g Rödlök
1 msk Slender chef sweet chili
Santa Marias kebabkrydda
Svartpeppar, örtsalt
Vitlök (färsk eller pulver)
Chilipulver
Vitlök (färsk eller pulver)
Svartpeppar, örtsalt
How to
Putsa fläskfilén noga och strimla den tillsammans med kycklingfilén och rödlöken.
Stek kött, kyckling och lök i lite olja, krydda med kebabkrydda. Tillsätt tomatpurén. Koka vatten till riset.
När köttet fått färg, tillsätt krossade tomater, vitlök och champinjoner/paprika.
Koka ihop grytan. Smaka av med svartpeppar, chilipulver och örtsalt.
Vitlöksdressing: Larsas yoghurt, vitlök, slender chefs sweet chili (kan uteslutas), svartpeppar, lite örtsalt