Högrevsgryta otestad
148 g Högrev
31 g Paprika grillad i ugn
12 g Gulbeta
23 g Zucchini
50 g Krossade tomater
15 g Gul lök
19 g Kålrot
2 msk vatten
1 msk Stevia ketchup
1 msk Slender Chef Barbequesås
Paprikapulver
Vitlökpulver
Pepparmix Santa Maria
Krossade enbär
Timjan
5 g Vitlök
Lagerblad
Torkad oregano
How to
Sätt ugnen på 250 grader
Dela samtliga grönsaker förutom paprikan i mindre bitar
Dela paprikan på mitten, kärna ur och lägg med skalet uppåt på ett bakplåtspapper och på en plåt. Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills skalet börjar bli svart. Tag ut och dra skalet av dina paprikor. Dela i mindre bitar.
Placera köttet i en ugnssäker gryta eller vanlig gryta med lock om du önskar tillaga den på spisen. Stek med kokosolja på hög värme tills köttet fått en gyllenbrun yta runt om.
Sänk värmen till medeltemperatur och häll över de torra kryddorna. Efter ca 2 minuter så kan du även hälla i löken och stek ytterligare ett par minuter.
Häll på krossade tomater, vatten, ketchup, barbequesås, grönsaker samt pressa i vitlöken.
Sätt på locket och låt antingen din gryta stå på spisen och puttra på låg värme eller sätt in i ugnen på 150 grader. Din gryta ska nu få sköta sig själv i ca 4 timmar - rör om med jämna mellanrum, ca 1 gång i timmen.
När det är ca 1/2 h kvar så hacka din timjan, häll i och rör om.
Serveringstips:
God att servera tillsammans med ris eller någon typ av potatis rostad i ugn - tex. klyftor eller hasselbackspotatis.Jag brukar göra egen fond på märgben och tillsätta 1dl för extra smaksättning.