Högrevschili otestad
148 g Högrev
50 g Ris
75 g Krossade tomater
38 g Paprika
38 g Gullök
10 g Färsk jalapeno
0.5 tsk Spiskummin
Chiliflakes/pulver (efter smak)
Svartpeppar mald (efter smak)
Gör så här
Skär köttet i ca 2x2cm bitar och bryn dom. Krydda med svartpeppar.
Lägg i halva mängden lök (grovhackad), 1 lagerblad, 3-4 vitlöksklyftor och fyll på med vatten. Koka tills köttet är mört, ca 1.5h
När köttet är klart, sila bort kött och buljong och spar buljongen.
Hacka resten av löken och jalapeñon utan kärnor och mellanväggar fint. Skär paprikan i bitar. Fräst lök, jalapeño och paprika i en stekgryta.
Lägg i köttet i grytan och tillsätt krossade tomater och 2-3 dl av buljongen samt spiskummin och eventuellt andra kryddor.
Låt sjuda i ca 10-15 minuter, smaka av, och servera med din mängd ris
Serveringstips:
Servera med din mängd ris, en klick kvarg/yoghurt och t ex färsk persilja. Krydda gärna med andra valfria kryddor och var inte blyg. Grytan skall vara het och kryddig!