Biffar med paprika och tomatsås
1 tsk Pressad citron
137 g Nötfärs
15 g Mini keso
50 g Kikärtspasta
113 g Passerade tomater (garant)
26 g Röd paprika
11 g Gul lök
Vitlöksklyfta
1 tsk Oregano
0.5 tsk Paprikapulver
Svartpeppar
Hackad fryst persilja
Salt
Vitpeppar
How to
Börja med såsen. Hacka gul lök och vitlök i mkt små bitar. Fräs dem i oljan i en kastrull. När löken är glansig tillsätts paprikapulver som får fräsa med en minut.
Hacka paprikan i små bitar och tillsätt i kastrullen tillsammans med löken. Rör runt och fräs en minut.
Häll på passerade tomater och rör ner svartpeppar, pressad citron, sötströ och oregano.
Låt såsen puttra ihop några minuter. Smaka av med liiiite salt för att balansera syran. Sist av allt tillsätts persilja efter tycke och smak.
Dax för biffarna. Mosa keson i en bunke med en gaffel. Pudra på vitpeppar efter tycke. Rör ihop. Lägg ner 5% nötfärs och blanda allt noga. Peppra med lite svartpeppar och knåda ihop. Forma 8 stucken lika stora biffar. Tillaga på bakplåtspapper i 180 grader varmluftsugn, eller i airfryer, eller 200 gradig vanlig ugn i ca 10 minuter.
Medan biffarna tillagas kokas pastan.
Blanda samman tomatsåsen med pastan och servera med biffarna och något gott grönt till.
Serveringstips:
Servera med kikärtspasta och något gott grönt