Pakoras med zucchini och bladselleri med spetskålssallad och kikärtor

2 port
Pakoras
1 msk tikka currypasta eller garam masalakrydda
100 g durramjöl
1 grovriven zucchini
1 strimlad gul lök 
1 stjälk tärnad bladselleri
Oliv- eller kokosolja till stekning
 
How to
Koka upp vatten. Blanda currypastan eller garam masalakryddan med 1/2 dl kokande vatten i en bunke. Blanda sedan en smet av kryddvattnet, durramjöl och 2 dl kokande vatten. Blanda ordentligt och smaksätt med salt. Späd med mer vatten om det behövs. Smeten ska vara tjock men inte torr.
 
Vänd ner zucchini, lök och bladselleri och blanda väl.
 
Hetta upp ca 1 dl olja i en panna och stek på hög värme i ca 5 minuter tills de är gyllene och genomstekta. Låt rinna av på hushållspapper.
 
250 g kokta och avrunna kikärtor (ca 125 g)
1/2 finstrimlad spetskål
2 msk vinäger
Salt 
 
 
Stek spetskålen mjuk i ca 3-4 minuter i lite olja. Tillsätt kikärtorna och stek tills de blir varma. Smaka av med salt och 2 msk vinäger.
 
"Sås"
ca 1 dl naturell kvarg
Ramslök
Himalayasalt
Svartpeppar
 
Strimla ramslök och blanda med kvarg. Smaka av med salt och peppar.