Linsbiffar med pasta och tomatsås

4 port
Linsbiffar
220 g okokta linser
2 morötter (grovrivna)
1 gul lök (finhackad)
1 dl fullkornsdinkel
0,5 dl fiberhavregryn
1 msk basilika
1 tsk svartpeppar
2 rivna vitlöksklyftor
Salt
 
Skölj och koka linserna tillsamans med 1 tsk salt under lock i 10 minuter. Låt svalna utan lock.
 
Koka upp 125 g fullkornspasta med salt.
Ställ åt sidan med locket på.
 
Blanda ihop mjöl, havregryn och krydda i en bunke. Tillsätt morötter och lök och avsluta med linserna.
 
Tomatsås
1 förpackning krossade tomater
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk timjan
1 msk basilika
Salt
Peppar
 
Blanda ihop allt i en kastrull och låt småputtra medan du formar och steker linsbiffarna i en panna tillsammans med 1 msk rapsolja. Stek på hög värme i ca 4 minuter per sida.
Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.